POZIV SVIM ZAINTERESIRANIMA Ispis E-mail

FINE NITI LOKALNIH RAZVOJA 2012.

– FORUM ZA PREHRAMBENI SUVERENITET U HRVATSKOJ

Jagnjedovec, KOPRIVNICA,

8 i 9. rujna 2012.

U dva dana foruma definirat ćemo glavne probleme koje nas sve zajedno pritišću, razmijeniti pozitivne primjere i iskustva i sastaviti strategiju zajedničkog rada na postizanju veće održivosti prehrambenog sustava Hrvatske. Rezultate ćemo objaviti putem medija, a svoje ideje i proizvode promovirat ćemo na sajmu. Kako bi omogućili i potaknuli ravnopravno sudjelovanje svih sudionika, program će osim uobičajenih predavanja i radionica uključivati i moderirane rasprave, a jedan dio kreirat će sami sudionici na licu mjesta. To će biti jedinstvena prilika za međusobno upoznavanje i dijalog različitih sudionika u prehrambenom sustavu – proizvođača s potrošačima, ekoloških proizvođača i članova malih poljoprivrednih gospodarstava s udrugama koje se bave lobiranjem za pravedniju poljoprivrednu politiku i sl.

PROGRAM:

subota 8. rujna 2012:

08:00-10:00 - Okupljanje sudionika i doručak

10:00-10:30 – Uvod i definiranje zajedničkih očekivanja, problema i ciljeva

10:30-19:00 – Objašnjenje i kreiranje popratnog programa (voditelj: Danijel Balaban, Pula u tranziciji)

10:45–11:45 – Predavanje i diskusija: Što nas čeka u EU (uvod i moderacija: Jagoda Munjić, Zelena akcija i Geneviève Savigny, European Coordination Via Campesina)

12:00-13:00 – Hajdemo zajedno: Kako povećati razmjenu znanja i iskustava među ekološkim poljoprivrednicima (uvod i moderacija: Melita Radočaj-Mašić, Izvor)

13:00-14:00 – Hajdemo zajedno: Mogućnosti bolje organizacije tržišta lokalnih i ekoloških proizvoda (uvod i moderacija: Sunčana Pešak, ZMAG)

14:00-15:30 – Ručak i druženje

15:30–16:30 – Hajdemo zajedno: Mogućnosti i potrebe umrežavanja ekoloških poljoprivrednika na razini Hrvatske (uvod i moderacija: Nenad Kuftić, IEP)

16:30–17:30 – Hajdemo zajedno: Mogućnosti organizacije mreže čuvara tradicijskih sorata bilja (uvod i moderacija: Sunčana Pešak, ZMAG)

18:00-19:00 – zaključci i formiranje strategije zajedničkog rada (moderacija Andrija Vranić, ZMAG)

nedjelja 9. rujna 2012:

08:00-10:00 – Doručak

10:00-18:00 – Sajam proizvoda i ideja

10:30-11:15 – Predavanje: Održivost prehrambenog sustava Hrvatske (Dražen Šimleša, ZMAG)

11:30-12:00 – Hajdemo zajedno: Razmjena iskustava inicijativa zajedničkih urbanih vrtova (uvod i moderacija: Goran Hanžek, Gradski vrt Varaždin)

12:00-13:00 – Predstavljanje svjetskog udruženja malih proizvođača, seljaka i ekoloških poljoprivrednika Via Campesina (Geneviève Savigny, European Coordination Via Campesina)

13:00-14:30 – Predavanja i predstavljanja projekata sudionika

14:30-16:00 – Ručak i druženje

16:00-18:00 – Predavanja i predstavljanja projekata sudionika

NAPOMENA: Smještaj je u vlastitim šatorima, hrana osigurana i sudjelovanje se ne naplaćuje. Ako netko želi biti smješten u objektu Sunčanog sela, molimo da napomene u prijavi.

Prijave voditeljici Sunčani Pešak na mob: 095 8082 688 do petka 07.09.2012 u 12 h. Zbog ograničenog broja sudionika zadržavamo pravo da prijave nakon popune kvote odbijemo.

Veselimo se Vašem doprinosu u razvoju SUVERENITETA PREHRANE U HRVATSKOJ, DOĐITE I PODIJELITE IDEJE I ISKUSTVA.