OPG Gluhinić Ispis E-mail

Naše gospodarstvo smješteno je u selu Kratečko, koje se nalazi  u Parku prirode Lonjsko polje. Ekološkom proizvodnjom službeno smo se počeli baviti 2009.g., iako nam takav način obrade zemlje i proizvodnje hrane već odavno nije stran. Već mnogo godina na svom imanju uzgajamo bio povrće i voće za potrebe svoje obitelji. U ekološkoj proizvodnji bavimo se za sada najviše  ratarstvom. Sijemo bijeli autohtoni kukuruz, najčešće zajedno sa grahom kuruzarom, te pšenicu i jačmen. 2010.g. u proizvodnju smo dodali i ljekovito bilje, pa smo tako proljetos zasadili neven, a u jesen će mo zasaditi i bijeli sljez. Kako bi to sve bilo odrađeno onako kako treba, pomaže nam nadzorna stanica a još ove godine kreće nova generacija eko-škole u koju smo već upisani.

Uz proširenje proizvodnje, želja nam je da razvijamo svijest o ekološkom načinu razmišljanja u kojem nas vodi misao da moramo čuvati svoju zemlju i da u zemlji mora biti života kako bi ono čime se mi hranimo bilo zdravo i tako čuvalo i naše zdravlje.

Kontakt :

OPG Gluhinić